Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakade tournedos med västerbottenbakelser

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Festmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatis och persiljerot mjuka i vatten. Häll av vattnet och mosa rotfrukterna. Tillsätt resten av ingredienserna (spara lite ost) och vispa till ett luftigt mos. Skeda upp i ugnssäkra portionsformar och ställ i kylen.
  2. Skär köttet i fyra tjocka skivor. Bryn i fettet så att ytan blir fin runt om. Lägg på ett ugnsfat och ställ i kylen. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!)
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Strö resten av osten över potatismoset. Salta och peppra köttet. Blanda persilja, limeskal, vitlök och smör och fördela på köttbitarna. Lägg tomaterna vid sidan om köttet. Ställ fatet och potatisformarna i mitten av ugnen och stek tills filén är röd (50 grader), rosa (55 grader) eller lätt rosa (60 grader) inuti och potatisen är genomvarm.
  4. Vispa eventuellt ur formen med lite vatten till sky. Servera kött, bakelser och tomaterna med lite steksky, gärna med salladsblad, lättkokta haricots verts och sugarsnaps.
  5. Grönt alternativ Ersätt oxfilén med fyra Quornfiléer. Stek dem i lite matfett och lägg på persiljeblandningen mot slutet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.