Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfrallor med örtigt vitlökssmör

 
  • Serverar: 22-24 portioner
Skriv ut

Gudomligt goda frallor i muffinsformar, fyllda med vitlökssmör och färska örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, örter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50-60 minuter.
  2. Fyllning: Blanda ihop smör, vitlök och färska örter i en skål.
  3. Ställ ut muffinsformar på en plåt. Dela degen i 22-24 bitar. Forma runda bullar och tryck ett stort hål i mitten med fingret. Lägg i en klick örtsmör och nyp igen hålet ordentligt. Lägg bullarna i muffinsformarna med skarven nedåt. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med smält smör och strö över lite flingsalt. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna i formarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.