Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtig tomatgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av mogna och smakrika tomater under ett knaprigt, gyllene täcke av örter, vitlök och parmesan. 232 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär tomaterna i tjocka skivor. hacka örterna fint och blanda dem med vitlöken.
  2. Skär bort kanterna från brödet. Lägg brödet i en mixer tillsammans med hälften av ört- och vitlöksblandningen. Krydda med svartpeppar och mixa till en smulig blandning. Lägg över i en skål och blanda ner hälften av olivoljan.
  3. Spreja en ugnsfast form med olja. Lägg en tredjedel av tomaterna i ett lager på bottnen. Strö över hälften av den resterande örtblandningen, krydda med svartpeppar och droppa över 2 tsk olivolja. Upprepa med ytterligare ett lager tomater på samma sätt och avsluta med det sista lagret tomater.
  4. Fördela brödblandningen överst och strö över riven parmesan. Gratinera cirka 20 minuter i ugnen tills täcket är gyllene och knaprigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.