Njut av mogna och smakrika tomater under ett knaprigt, gyllene täcke av örter, vitlök och parmesan.
232 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär tomaterna i tjocka skivor. hacka örterna fint och blanda dem med vitlöken.
- Skär bort kanterna från brödet. Lägg brödet i en mixer tillsammans med hälften av ört- och vitlöksblandningen. Krydda med svartpeppar och mixa till en smulig blandning. Lägg över i en skål och blanda ner hälften av olivoljan.
- Spreja en ugnsfast form med olja. Lägg en tredjedel av tomaterna i ett lager på bottnen. Strö över hälften av den resterande örtblandningen, krydda med svartpeppar och droppa över 2 tsk olivolja. Upprepa med ytterligare ett lager tomater på samma sätt och avsluta med det sista lagret tomater.
- Fördela brödblandningen överst och strö över riven parmesan. Gratinera cirka 20 minuter i ugnen tills täcket är gyllene och knaprigt.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar