Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fantasin sätter stopp! Men inte är alltid sallader det mest nyttiga?.

Roquefortsallad
Välj smakrika sallader som ruccola och mâche. Blanda med småbitar av roquefort och valötter. Gör en dressing på nötolja, olivolja, balsamvinäger och honung. Salta och peppra lite lätt!

Avokadosallad
Skölj romansallat och lägg på ett fat. Skär avocado och mozzarella i fina tärningar. Blanda med röda och gula cocktailtomater. Blanda med en vinaigrette på sherryvinäger, olivolja, salt och peppar.

Gurksallad
Skala gurkan och skär i halvmånar. Blanda med rödlöksringar, svartpeppar, flingsalt och olivolja. Klart!

Lax och melonsallad
Hacka basilika och ruccola. Blanda med hackad vitlök, crème fraiche, salt peppar och lite socker. Blanda galiamelon, sparris, salladslök, röda och gula mangoldskott och senapsört. Lägg vackra skivor av kallrökt lax påsalladsbädden och strö över hackad dill. Ringla över dressingen och citronklyftor!

Maria Dahlqvist
2004-08-21