Här kommer fler förslag på mitt motto ”mat ska vara enkel, obehandlad, snabblagad, billig och imponera maximalt”.

Gratinerade tomater
Ett utmärkt tillbehör till höstens middagar!

Halvera tomaterna och lägg på en ugnsplåt. Strö över kryddor, t ex Herbes de Provence samt flingsalt. Gratinera i ca 200 grader tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

Tapenade
200 g gröna oliver med piemento
1 kruka basilika
10 kaprisbär
2 vitlöksklyftor
Olivolja

Kör allt i matberedare tills röran fått den en lagom bra konsistens. Klicka på olivoljestekta brödskivor eller som tillbehör till kött eller fisk!

Honungssvamp
200 g skogschampinjoner
2 msk honung
Olivolja

Skölj svampen och stek den i olivolja. Tillsätt honungen och låt svampen få en kanderad yta. Servera omgående!