Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, antingen det är på barnkalaset eller på en vuxenmiddag. De vill inte ha små krabb- och gorgonzolasnittar, låt dem fixa eget tilltugg!



Falukorvssnittar Bengal Hot
8 snittar
ca 150 g falukorv
1 dl mango chutney bengal hotsås
1/2 dl lätt crème fraiche
8 tunna skivor kavring
4 salladsblad
8 vindruvor
tandpetare


Skär korven i tunna skivor. Blanda chutney och crème fraiche. Bred blandningen på brödskivorna. Lägg sallad och korv på hälften av brödskivorna. Lägg de övriga över och tryck till försiktigt. Skär i trekanter. Stick en tandpetare och druva i varje.


Melon- och skinkbåtar
1 paket kokt skinka, à 80 g
500 g melon, gärna galia
färska basilikablad
tandpetare


Dela melonen, skrapa ur kärnorna. Skär den i tunna klyftor och skär bort skalet. Lägg ett basilikablad på varje klyfta. Dela skinkskivorna. Linda en skinkbit runt varje klyfta. Fäst skinka och basilikablad i tandpetare och stick i melonen.


Hot Dogs Snacks
2-3 portioner
4 Hot Dogs
140 g majschips, nachos
100 g grovt riven ost
4-5 msk green chili
2 skivade salladslökar
6 kvistar färsk koriander
1 burk tomatsalsa


Fördela majschips i botten på en ugnsform. Strö över ost, green chili och Hot Dogs i tunnar skivor. Gratinera i ugn 200° 8-10 min. Servera med finhackad salladslök, hackad koriander och tomatsalsa.

Matklubben
2005-02-08