En kaka som tar slut på nolltid
Ingredienser
300 g (4 medelstora) morötter
200 g sötmandel
4 ägg
2 dl socker
Rivet skal av 1 citron
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
Cream cheese
Florsocker
Instruktioner
- Smörj och bröa en rund bakform, ca 22 cm i diameter. Sätt på ugnen på 175 grader.
- Skala och finriv morötterna. Mal mandeln eller finfördela den i matberedare.
- Skilj på äggulor och vitor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i morötter, mandel, citronskal och mjölet blandat med bakpulver.
- Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.
- Blanda cream cheese och florsocker och bred blandningen över kakan. Garnera med citronmeliss.
Kommentarer (0)