08:as morotskaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En kaka som tar slut på nolltid

Ingredienser

  • 300 g (4 medelstora) morötter
  • 200 g sötmandel
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Cream cheese
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund bakform, ca 22 cm i diameter. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Skala och finriv morötterna. Mal mandeln eller finfördela den i matberedare.
    3. Skilj på äggulor och vitor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i morötter, mandel, citronskal och mjölet blandat med bakpulver.
    4. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.
    5. Blanda cream cheese och florsocker och bred blandningen över kakan. Garnera med citronmeliss.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben