100-årsglögg

Tid: 35 minuter

Denna glögg är riktigt god, så gör inte för lite.

Ingredienser

  • 3 torkade pomeransskal
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 4 bitar hel kanel
  • ½ msk kryddnejlika
  • 2 msk kardemummakärnor
  • 2 dl russin
  • 1 ½ dl skalade sötmandlar
  • 1 flaska brännvin special
  • 2 flaskor rött vin
  • 2 dl portvin
  • 6 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    Lägg i alla kryddor i en kastrull och häll i brännvinet, rödvinet och portvinet. Häll till sist i sockret och rör om under svag uppvärmning. När sockret har smält är det klart, men sedan ska det stå i 14 dagar. Sila och häll på flaskor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben