13:s Citronsill

Ett sillrecept vi alltid gjorde till jul på en demens-avdelning jag jobbade på i mitten av -90-talet och som har blivit ett måste på mitt eget julbord. Brukar även göra denna och ge bort till vänner istället för en blomma... Passar givetvis även till påsk eller när man vill.

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill
  • 2 - 3 citroner
  • 3 dl strösocker
  • 1 syrligt äpple
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 lagerblad
  • mycket dill
  • Instruktioner

    1. Dela sillen i mindre bitar, gärna snedskurna. Pressa citronerna och häll saften över sockret och dillen. Rör om. Tärna äpplet och moroten i 1 cm bitar. Strimla purjon och krossa lagerbladet.
    2. Blanda ihop alltsammans i en bunke och låt det stå övertäckt och dra 1-2 dygn i kylskåpet eller på svalt ställe, tex matkällaren. Häll upp på burkar med lock.
    3. Lagen ska inte kokas.

    Liknande recept

    4.5
    5 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben