15-minuterskalops.

Serverar: 4 portioner

Snabb och enkel husmanskost.

Ingredienser

  • 1 påse frysta rotfrukter ca 550 g
  • 2 msk smör
  • 400 g strimlad biff
  • 1 1/2 tärning mörk oxbuljong
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 3 msk ljus redning (Maizena)
  • 600 g kokt potatis
  • Rödbetor inlagda
  • Instruktioner

    1. Tar man färska rotsaker så tar det längre tid än 15 minuter.
    2. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de tinat och mjuknat. Lyft upp dem och torka ur pannan.
    3. Hetta upp resten av smöret och stek köttet hastigt. Smula i buljong, tillsätt vatten, kryddpeppar och redning. Koka upp, lägg i grönsakerna.
    4. Servera med potatis och rödbetor.

    Kommentarer (1)

    monicadanell 17 september 2011

    Hej vilken super god gryta kommer helt klart göra om den ganska snart igen en sol klar 5 monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben