Snabb och enkel husmanskost.
Ingredienser
1 påse frysta rotfrukter ca 550 g
2 msk smör
400 g strimlad biff
1 1/2 tärning mörk oxbuljong
4 dl vatten
1 tsk krossad kryddpeppar
3 msk ljus redning (Maizena)
600 g kokt potatis
Rödbetor inlagda
Instruktioner
- Tar man färska rotsaker så tar det längre tid än 15 minuter.
- Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de tinat och mjuknat. Lyft upp dem och torka ur pannan.
- Hetta upp resten av smöret och stek köttet hastigt. Smula i buljong, tillsätt vatten, kryddpeppar och redning. Koka upp, lägg i grönsakerna.
- Servera med potatis och rödbetor.
Kommentarer (1)
Hej vilken super god gryta kommer helt klart göra om den ganska snart igen en sol klar 5 monica