20-minuterstårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 20 minuter

När det kommer oväntade gäster t ex

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1msk vatten
  • Fyllning
  • 1 paket frysta hallon eller björnbär el jordgubbar ca 250 gram
  • Litet strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Marängtak
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa 2 formar med löstagbar botten Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner försiktigt och tillsätt vattnet.
    3. Fördela i formarna och grädda bottnarna i 250 grader. Tid ca 5 minuter.
    4. Vispa under tiden äggvitorna till mycket fast skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa ett par minuter. Tag ut bottnarna och sänk ugnsvärmen till 150 grader. Lossa bottnarna genast.
    5. Lägg bären på den ena bottnen Ev om bären är osockrade, blanda litet socker och potatismjöl och strö över dem. Lägg den andra bottnen över.Lägg bär över denna också. Sen den vispade marängen.
    6. Grädda i 150 g värme i ca 5 minuter. Lägg över marängmassan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben