23-minuterslax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Äter alltid denna rätt till påsk. Gärna ännu oftare! Riktigt god!

Ingredienser

  • 1 laxfilé
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 2 knippen dill
  • Instruktioner

    Gnid in laxen med olivoljan, ganska rikligt. Salta och peppra. Strö över rikligt med dill och lägg laxen i folie eller en plastpåse. Låt den marianera i rumstemperatur 4 - 5 timmar. Ta ut laxen ur folien eller plastpåsen och lägg den i en smord ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Stek i ugnen i 23 minuter i 175 grader. Lossa skinnet omedelbart efter att laxen tagits ut ur ugnen (annars fastnar det). Servera laxen kall eller ljummen gärna med dillstuvad potatis.

    Kommentarer (1)

    Fur 1 april 2011

    Sökte efter snabba laxrecept och fastnade för detta. Det är dock missvisande att rubricera detta recept som snabbt eftersom laxen ska marineras i 4-5 timmar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben