88:or godis

Serverar: 35-40 portioner

Gott godis. Ge bort som present inslagen i celofan med en fin rosett till Mors Dag eller när man är bortbjuden på middag. Mycket uppskattat.

Ingredienser

  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl dadlar hackade
  • 3 msk konjak
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g god mörk choklad
  • 500 g mandel skållad
  • 1 dl solroskärnor rostade
  • 1 dl sesamfrön rostade
  • 150 g krokant
  • Instruktioner

    1. Blötlägg russin och dadlar i konjak ett par timmar. Mixa dem tillsammans med mandlar och frön tills allt finfördelats.
    2. Värmgrädden och tillsätt chokladen i bitar. Låt den smälta i grädden och rör tills det blandat sig.
    3. Tag från värmen och tillsätt den finhackade frukterna och mandlarna.
    4. Låt stå i kylen över natten så att massan stelnar. Forma kulor som rullas i krokant.

    Kommentarer (1)

    juni59 16 oktober 2009

    god blandning med alla saker i. Blev lite ändrat, tyckte inte det smakade så mycket konjak. Drog kanske för kort tid. Jag hällde i lite kahlua och det smakade mycket gott. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben