Serverar: 35-40 portioner
Gott godis. Ge bort som present inslagen i celofan med en fin rosett till Mors Dag eller när man är bortbjuden på middag.
Mycket uppskattat.
Ingredienser
1/2 dl russin
1/2 dl dadlar hackade
3 msk konjak
1 dl matlagningsgrädde
300 g god mörk choklad
500 g mandel skållad
1 dl solroskärnor rostade
1 dl sesamfrön rostade
150 g krokant
Instruktioner
- Blötlägg russin och dadlar i konjak ett par timmar. Mixa dem tillsammans med mandlar och frön tills allt finfördelats.
- Värmgrädden och tillsätt chokladen i bitar. Låt den smälta i grädden och rör tills det blandat sig.
- Tag från värmen och tillsätt den finhackade frukterna och mandlarna.
- Låt stå i kylen över natten så att massan stelnar. Forma kulor som rullas i krokant.
Kommentarer (1)
god blandning med alla saker i. Blev lite ändrat, tyckte inte det smakade så mycket konjak. Drog kanske för kort tid. Jag hällde i lite kahlua och det smakade mycket gott. Mums!