9 timmarsbröd

Serverar: 3 portioner

Lika gott som stenugnsbakat Mycket bra att doppa i grytan till jul.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 13 dl vatten
  • 1 dl sirap
  • 4 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    Allt blandas, och jäses i bunken i 30 minuter. Baka ut till 3 limpor. Jäses på plåten i 30 minuter. In i ugn på 225gr i 25 min. Stäng sedan av ugnen, och låt brödet stå kvar ca.9 timmar på eftervärme. OBS!!!!!!!!! Öppna ej luckan under dessa 9 timmar.

    Kommentarer (1)

    beababen 1 juli 2010

    Suuupergott bröd! Ungarna älskar det och lätt och smidigt bakat! Jag tillsatte dessutom 1,5 msk malda brödkryddor. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben