Abborrsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smakrik soppa, servera med en klick limeaioli.

Ingredienser

  • 400 g abborrfiléer
  • 6 dl fiskbuljong
  • 6 kryddpepparkorn
  • 200 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 röd lök
  • 2 dl Vispgrädde
  • 3 msk Gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka upp kryddpepparkornen i fiskbuljongen. Skala och skär moroten i stavar, skär potatisen i mindre bitar. Lägg morot och potatis i buljongen och låt koka mjuka. Skala och hacka rödlöken. Skär abborren i mindre bitar. Lägg lök och fisk i soppan. Häll i grädden. Låt koka till fisken är färdig, den blir vit när den är färdig. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och lägg i vid servering.

    Kommentarer (1)

    vastersia 18 april 2016

    Lättlagad och god soppa,till och med mitt barnbarn gillar den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben