Adventskaffebullar

Serverar: 20-25 portioner

Goda bullar till advent med Dansukker råsocker flor, Dansukker vaniljsocker och rivet äpple i fyllningen!

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl Dansukker strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl Dansukker råsocker flor
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • 1 rivet äpple
  • Pensling
  • Äggula
  • Hackad mandel/nötter
  • Garnering
  • Dansukker florsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
    2. Blanda samman matfett, flor- och vaniljsocker till fyllningen.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangulär platta, cirka 30 x 50 cm. Bred på fyllningen. Strö över det rivna äpplet. Rulla samman till en rulle. Skär i bitar som ställs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
    4. Pensla med äggula. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under duk. Dofta florsocker över bullarna vid serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben