Serverar: 20-25 portioner
Goda bullar till advent med Dansukker råsocker flor, Dansukker vaniljsocker och rivet äpple i fyllningen!
Ingredienser
25 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl Dansukker strösocker
1 tsk kardemumma
1 ägg
9 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör eller margarin
2 dl Dansukker råsocker flor
1 tsk Dansukker vaniljsocker fairtrade
1 rivet äpple
Pensling
Äggula
Hackad mandel/nötter
Garnering
Dansukker florsocker
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till 37°.
Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg.
Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter.
Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Blanda samman matfett, flor- och vaniljsocker till fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangulär platta, cirka 30 x 50 cm. Bred på fyllningen. Strö över det rivna äpplet.
Rulla samman till en rulle. Skär i bitar som ställs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Pensla med äggula. Strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter.
Låt svalna på galler under duk.
Dofta florsocker över bullarna vid serveringen.
Kommentarer (0)