Adventskransar

Serverar: 25-30 portioner

En kaka som alltid måste finnas till jul hemma hos mig, men inget hindrar att man bakar den när som helst under året. Kakan är mycket spröd men otroligt lättbakad! Obs! det skall inte vara något socker i själva degen.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 msk vatten
  • 1 msk grädde
  • 1/2 tsk ättikssprit
  • Till garnering
  • Lite kallt vatten
  • 4 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Hacka in matfettet i mjölet med kniv eller med degskrapan, det skall bli en grynig massa. Tillsätt snabbt vatten, grädde och ättikssprit. Arbeta hastigt samman degen. Låt degen vila minst 1 timme på kall plats.
    2. Sätt ugnen på 250 -275 grader.
    3. Kavla ut degen till en ca 1/2 cm tjock platta. Tag ut kransar med kakmått. Pensla kransarna med vatten. Strö över pärlsocker. Grädda vid 250-275 grader i 5-7 minuter, eller tills kakorna är läckert ljusbruna och spröda.
    4. Låt kakorna kallna på plåten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben