Serverar: 25-30 portioner
En kaka som alltid måste finnas till jul hemma hos mig, men inget hindrar att man bakar den när som helst under året. Kakan är mycket spröd men otroligt lättbakad! Obs! det skall inte vara något socker i själva degen.
Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 msk vatten
1 msk grädde
1/2 tsk ättikssprit
Till garnering
Lite kallt vatten
4 msk pärlsocker
Instruktioner
- Lägg mjölet i en hög på bakbordet.
Hacka in matfettet i mjölet med kniv eller med degskrapan, det skall bli en grynig massa.
Tillsätt snabbt vatten, grädde och ättikssprit.
Arbeta hastigt samman degen.
Låt degen vila minst 1 timme på kall plats.
- Sätt ugnen på 250 -275 grader.
- Kavla ut degen till en ca 1/2 cm tjock platta.
Tag ut kransar med kakmått. Pensla kransarna med vatten. Strö över pärlsocker.
Grädda vid 250-275 grader i 5-7 minuter, eller tills kakorna är läckert ljusbruna och spröda.
- Låt kakorna kallna på plåten.
Kommentarer (0)