Adventstårta

Serverar: 10 portioner

Så smarrig!

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Kräm
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 krm ingefära (mald, 2-3 krm)
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 10 sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner mandeln och sockret. Markera 3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred mandelsmeten i rundlarna och grädda bottnarna en i taget i 200°C, ca 10 min. Låt bottnarna svalna på plåten och lossa dem sedan försiktigt.
    2. Blanda äggulor, socker, kakao, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen tjock under vispning. Tillsätt vaniljsocker och ingefära och låt krämen kallna. Lägg ihop bottnarna med kräm mellan och ovanpå bottnarna.
    3. Grovhacka choklad och mandel och strö på tårtan. Serveras riktigt kall

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben