ädel-mini-räkpaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Krämiga portionspajer som passar lika bra till picknic, knytkalas och barnkalas, som till en buffé. Det skulle nog vara gott med nån matsked klippt dill i äggstanningen, vilket jag glömde.

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör/margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • (2 msk vatten)
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 150 g riven kvibille gräddädel
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven stark ost
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk dragon
  • 12 st aluminiumformar
  • (eller en muffinsplåt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Hacka ihop pajdegen, vänta med vattnet till sist så den inte blir för kladdig. Låt den vila i kylen medan räkorna skalas och hackas grovt (Ta undan 12 st att lägga överst)
    2. Tryck ut degen i formarna (behöver inte smörjas) och förgrädda i 10 min i övre delen av ugnen Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor efter smak. Fördela ädelosten och de hackade räkorna (utom 12 st) direkt i de förgräddade formarna. Tillsätt äggsmeten och lägg en hel räka överst på varje. Strö över den starka osten Ställ in dem i mitten av ugnen och grädda ca 20 minuter, eller tills äggstanningen har stannat, de är krämiga inuti och har fått fin färg

    Kommentarer (5)

    susie_q 8 december 2010

    det måste vara nåt som fattas i degen,smör t.ex.

    CiinaC 8 december 2010

    Attans! Ber om ursäkt för missen, naturligvis måste det till smör/margarin. 125g ska det vara, blir lite svårt att få ihop det hela annars :-) Tack för att du påpekade det./ Ciina

    susie_q 8 december 2010

    det var så lite så.lätt och göra en miss om man har lite bråttom t.ex. :)

    mat-ilda 10 december 2010

    Jätte gott ...men jag gjorde en hel paj ...nästa gång tar jag både dill och 1 kg räkor ...supergott ...en favorit .Tack för receptet .

    TheMicks 30 maj 2011

    Mja... Den smakade okej, men jag var inte sådär jätteförtjust i dragonen... Nästa gång utesluter jag den och har i mer dill istället. Bytte även ut ädelosten mot mozzarella, det kan ha varit en anledning till att dragonen inte gjorde sig så bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben