Ädelgryta

Serverar: 4 portioner

Toppengod gryta som "skötte sig själv" nästan. Med eller utan crème fraiche.

Ingredienser

  • 500-600 g benfri kotlettrad eller skinka
  • 2 msk smör
  • 75 g ädelost
  • 1 dl tomatkross/puré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl buljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g färska eller frysta champinjoner
  • 1 grön paprika
  • ½ tsk oregano
  • Ev: salt
  • 2 msk klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor eller tärningar. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Smula ner ädelosten. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
    2. Rör ner crème fraiche i grytan. Tillsätt skivade champinjoner. Skär paprikan i tärningar och lägg i grytan. Krydda med oregano.
    3. Låt koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaksätt ev med salt. Strö över persilja. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Irean 19 augusti 2008

    Jag brukar också göra den här grytan. Rekommenderar den verkligen

    LindaPortos 2 november 2008

    Ädelgrytan var kanon god lyckades då att missa créme fraiche.

    Molgan 26 september 2009

    Denna gryta var verkligen jättegod. Mvh Molgan

    catarina68 7 februari 2010

    Jättegott!!!

    xylocainmn 27 februari 2011

    Jättegod gryta som jag ätit flera gånger trots att jag egentligen tror jag borde undvika de flesta sorters ädelost då jag är laktoskänslig. Ville själv lägga upp receptet här men någon hann före!

    essa7 23 oktober 2016

    Verkligen god gryta! Passar både till vardag och fest, till vardags med ex kassler och till fest med fläskfilé. Kompletterade med lite kinesisk sova och lite dijonsenap.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben