Toppengod gryta som "skötte sig själv" nästan. Med eller utan crème fraiche.
Ingredienser
500-600 g benfri kotlettrad eller skinka
2 msk smör
75 g ädelost
1 dl tomatkross/puré
1 vitlöksklyfta
3 dl buljong
1 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
100 g färska eller frysta champinjoner
1 grön paprika
½ tsk oregano
Ev: salt
2 msk klippt persilja
Instruktioner
- Skär köttet i skivor eller tärningar. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Smula ner ädelosten. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
- Rör ner crème fraiche i grytan. Tillsätt skivade champinjoner. Skär paprikan i tärningar och lägg i grytan. Krydda med oregano.
- Låt koka i ytterligare ca 5 minuter.
Smaksätt ev med salt. Strö över persilja.
Servera med ris och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Jag brukar också göra den här grytan. Rekommenderar den verkligen
Ädelgrytan var kanon god lyckades då att missa créme fraiche.
Denna gryta var verkligen jättegod. Mvh Molgan
Jättegott!!!
Jättegod gryta som jag ätit flera gånger trots att jag egentligen tror jag borde undvika de flesta sorters ädelost då jag är laktoskänslig. Ville själv lägga upp receptet här men någon hann före!
Verkligen god gryta! Passar både till vardag och fest, till vardags med ex kassler och till fest med fläskfilé. Kompletterade med lite kinesisk sova och lite dijonsenap.