Ädelskinkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En god paj som är godast att äta kall! Vill man så kan man låta bli smördegen. Äggsmeten använder jag ofta med olika andra tillbehör i pajen (sådant som jag har hemma ex.vis broccoli)

Ingredienser

  • 3-4 smördegsplattor
  • 250 g bladspenat (1 pkt)
  • 150 g kokt eller rökt skinka
  • 150 g ädelost
  • 3 ägg
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 msk hackad purjolök
  • Instruktioner

    Förgrädda pajskalet 8-10 minuter och låt svalna. Spenaten tillreds och allt vatten kramas ur. Lägg spenaten i botten på pajskalet och lägg på den finhackade skinkan. Riv osten och rör ihop den med äggen, tillsätt crème fraichen, kryddorna och purjolöken. Fyll pajskalet med oströran. Gratinera pajen i mitten av ugnen i 200 grader ca 25 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben