Äggbakelse

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt enkelt, men gott! Ser lite kul ut också! :)

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • Ca. 2 dl sylt eg. hallonsylt eller vad man nu gillar
  • Toppen
  • 3 dl vispad grädde
  • Persikohalvor (konserverade) 1 halva/ tårtbit
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Tillsätt övriga ingredienser för kakan.
    2. Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda 200-225 C i circa 5-7 minuter, tills den fått fin färg. Kolla med en sticka om kakan är klar.
    4. Lägg den gräddade kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper med strösocker på. Dra av bakplåtspappret(som kakan gräddades på) tips: man kan pensla lite kallt vatten på pappret ifall det inte lossnar så lätt.
    5. Bred sylt över kakan och rulla ihop från kortsidan. det är bra om man rullar ihop kakan medans den är någorlunda varm, annars går den lätt sönder.
    6. Låt svalna och skär sedan i ganska tjocka skivor.
    7. Lägg dem "ner" på fat och toppa med vispgrädde. Lägg försiktigt en persikohalva per tårtbit.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben