Denna entrérätt kan göras i ordning dagen före. Observera att receptet är för 2 personer.
Ingredienser
1 hårdkokt ägg
8 räkor
2 msk gröna ärter
Gelé
2 gelatinblad
1 dl buljong
1/2 dl sherry
Garnering
2 sallatsblad
Dillkvistar
Sås
2 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1 krm curry
Servering
2 skivor rostat bröd
Smör
Instruktioner
- Skala och dela ägget på längden. Rensa räkorna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
- Värm buljongen och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Kyl av.
Häll lite av gelén på botten av 2 pastejformar. Ställ dem kallt så att gelén stelnar.
Lägg i ägget, med räkor och ärter runt om. Fyll i formarna med resten av gelén och ställ dem kallt 1-2 tim att stelna.
- Doppa formarna strax innan serveringen ett ögonblick i hett vatten och stjälp upp dem på sköljda sallatsblad. Lägg såsen vid sidan om och garnera med dill och citron.
Kommentarer (2)
Hej. Verkar vara en spännande och god entré rätt. Kan nog göra succé band mina vänner. Återkommer när jag avnjutit detta med betyg. Lars.
Buljong??? Vilken?