Äggplättar med havsröra

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Plättar är egentligen lite missvisande då de steks pannkaksstora, men äggplättar är ändå deras namn. Prova gärna med andra fyllningar samt att blanda i lite socker eller hnoung i smeten för att sedan fylla äggplätten med frukt och kanske till och med glass! Om du använder dinkelmjöl istället för vete blir rätten mer GI-vänlig.

Ingredienser

  • Havsröra
  • 3 dl skalade räkor
  • 2 burkar tonfisk
  • 2 burkar lätt créme fraische
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk torkad dill (eller gärna färsk)
  • salt och vitpeppar
  • Äggplättarna
  • 6-8 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2-3dl vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • olja
  • (socker/honung - om du tänker fylla äggplättarna med frukt istället för havsröra)
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till havsröran och ställ den i kylskåpet.
    2. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken tills inga klumpar finns kvar. Tillsätt resten av mjölken, men se upp så att smeten inte bli för tunn. Den ska vara ungefär dubbelt så tjock som vanlig pannkakssmet. Salta och peppra.
    3. Värm en stekpanna till medelvärme och droppa i lite olja. Häll i smet så att det täcker stekpannans botten när du vrider runt den för att fördela smeten. Stek som pannkakor, men observera att äggplättarna ska bli tjockare än sådana.
    4. Lägg en sträng av röran på varje äggplätt och rulla ihop. Servera till en fräsch sallad och finrivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben