Äggtoddy/Eggnog

Serverar: 1 portioner

En kär gammal dryck som jag och min syster ofta rörde till på kvällen när vi var små, men är lika mumsig nu som då!...:) Barnvänlig eller spetsad, välj själv!

Ingredienser

  • 1 st äggula
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • Sedan valfritt innehåll av något under
  • 1 tsk kakao
  • 2-3 cl mörk rom, kahlúa, konjak, calvados, whiskey, vodka
  • Pressad apelsin eller citron (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Blanda äggula och socker poröst (luftigt). Sjud upp mjölk, eller ännu enklare, värm i mikron på full effekt i 1½- 2 minuter. Häll försiktigt mjölken över äggsmeten. Smaksätt sedan med valfri ingrediens. Häll upp i ett glas och servera genast.
    2. Glöm inte att njuta ;)
    3. Garneras med vispad grädde, riven choklad eller kanel, muskot!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben