Älgfrikassé

Serverar: 4 portioner

Till denna rätt serverar man gärna kokt potatis och brysselkål och dricker gärna ett glas äppelcider.

Ingredienser

  • 950 g älgkött
  • 2 l vatten
  • 4 tsk salt
  • ½ tsk vitpepparkorn
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 gul lök
  • 350 g trattkantareller, färska
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk ättiksprit 12%
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl dill
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i lämliga grytbitar och lägg det i en kastrull. Fyll på vatten och tilsätt 4 tsk salt, dela löken i klyftor och tag hälften av trattkatarellerna. Låt detta nu koka i 2 ½ timmar. Sila buljongen i en kastrull och tillsätt kantareller och lök. Slå upp 1 liter buljong och lägg i köttet och resten av kantarellerna och låt detta nu koka i 15 min. Lyft ut kött och kantreller. Red buljongen med mjölet utrört i lite vatten. Koka i cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna och grädden. Tillsätt ättiksprit, citronsaft och socker. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i kött och kantareller samt tilsätt dillen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben