Älgkalvsgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Går lika bra med gammal älg också...Men då tar det lite längre tid.

Ingredienser

  • 6-7 hg grytbitar av kalv
  • 4 msk mjöl
  • Smör att bryna i
  • 1 purjolök
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk ingefära
  • 1 krm peppar
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk kinasoja
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet, lägg över det i en gryta och strö på mjölet och rör runt.
    2. Strimla purjon, fräs och lägg åt sidan. Häll därefter grädden och vattnet i pannan och låt koka upp. Häll blandningen över köttet i grytan och låt koka under omrörning.
    3. Tllsätt kryddor, mango chutney, vinäger, soja och buljongtärningen. Låt puttra ca 20 minuter. Rör ned den frästa purjon och låt grytan puttra vidare tills köttet känns mört.
    4. Smaklig spis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben