Går lika bra med gammal älg också...Men då tar det lite längre tid.
Ingredienser
6-7 hg grytbitar av kalv
4 msk mjöl
Smör att bryna i
1 purjolök
5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk ingefära
1 krm peppar
1 dl mango chutney
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk kinasoja
1 köttbuljongtärning
Instruktioner
- Bryn köttet, lägg över det i en gryta och strö på mjölet och rör runt.
- Strimla purjon, fräs och lägg åt sidan. Häll därefter grädden och vattnet i pannan och låt koka upp. Häll blandningen över köttet i grytan och låt koka under omrörning.
- Tllsätt kryddor, mango chutney, vinäger, soja och buljongtärningen. Låt puttra ca 20 minuter. Rör ned den frästa purjon och låt grytan puttra vidare tills köttet känns mört.
- Smaklig spis.
Kommentarer (0)