Älgkalvsgulasch

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg älgkalvskött av lägg eller hals
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 dl naturell yughurt
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Tärna köttet, skala och skiva löken och finhacka chilin och vitlöken. Bryn köttet i en stekgryta, lägg i löken och vitlöken samt chilin och låt dem fräsa med. Pudra över paprikapulvret, slå på buljongen samt tomatjuicen och låt koka ca 1 ½ - 2 timmar i ugnen på 150°.
    2. 2. Dela paprikorna och ta bort kärnorna, skär dem sedan i bitar. Låt paprikan koka med de sista 10 minuterna av koktiden. Sila av fonden, red den, smaka av med salt och peppar och slå den över köttet och paprikan. Låt det hela koka upp. Servera i en djup tallrik med yoghurt på toppen.
    3. Tips: Låt gärna ett par potatisar koka med i grytan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben