Älgköttgryta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den här rätten fick vi serverad en gång hos våra kompisar, mannen i huset älskar att jaka och hans fru är en hejare på att göra sådan här mat.

Ingredienser

  • 2 kg framdelskött av älg
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 l kokande vatten m buljongtärning eller
  • ren buljong
  • 10 potatisar
  • 4 gula lökar
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 rotselleri
  • 1 fryst ripa eller färdig skav i ask, även fryst
  • 1 msk smör
  • Kantareller eller annan svamp
  • Instruktioner

    Skär köttet i bitar och bryn dem lite i taget tills det blir fin färg. Lägg över i en gryta. Salta och peppra och slå på den heta buljongen. Sätt på lock och låt koka ca 45-60 minuter. Ansa potatis och rotfruktar och skär i 2 cm stora bitar. Skär löken i klyftor. Lägg allt i grytan och låt puttra vidare tills köttet är mört och tills potatis och rotfrukter känns mjuka, ca 20-30 min. Lägg i svampen. Skär ripa tunt, den skall vara fryst, bryn i het stekpannaoch vänd ner skaven i gryta. Smaksätt ev med mango chutney

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben