Till detta recept kan du använda all lever från vilt jag har även provat detta med lammlever och det blev samma goda pastej.
Ingredienser
750 g älglever
300 g blandfärs
225 g bacon
15 g torkade kantareller eller trattkantareller
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
½ msk torkad mejram
¾ dl vetemjöl
8 anjovisfiléer
5 schalottenlökar
75 g smör
8 vitlöksklyftor
2 rödpeppar
1 grönpeppar
Instruktioner
- Börja med att finhacka eller kör i mixer följande ingredienser:
Anjovisfiléerna, schalottenlökarna, vitlöken, rödpeppar och grönpeppar
vilka ni först kärnar ur.
- Smula ner den torkade svampen i vispgrädden och låt detta svälla en stund.
- Skär nu levern i mindre bitar och mal den tillsammans med bacon i köttkvarnen.
- Lägg blandfärsen i en bunke tillsätt äggen, mjölet, salt, svartpeppar och mejram
Blanda dett väl i matberedaren.
Rör nu ner den malda levern och bacon samt scalottenlöken, anjovisfiléerna,
Och grädden med svampen. Smält smöret låt svalna en stund och tillsätt även detta.
Blanda nu allt väl i matberedaren.
- Dela upp smeten i 3 lika delar tillsätt vitlöken i en av delarna och rödpepparen och grönpepparen tillsammans i en av delarna.
- Fördela nu smeten i 6 st aluminiumformar storlek 500 ml
Sätt dessa formar i en långpanna och fyllan den med vatten.
- Sätt in långpannan i ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen.
Täck formarna med alluminiumfolie och grädda i 1 timma och 30 minuter.
Tag bort alluminiumfolien efter 45 min så får älgleverpastejen en fin färg
Kommentarer (0)