Älgpizza a´la Norberg

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Fredagsfavorit

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 50 g jäst
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 6-7 dl lantbrödsmjöl
  • 500 g köttfärs (älg)
  • Vitlök pressad mycket
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • oregano
  • persilja
  • ca 300 g riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk oregano
  • olivolja
  • salt smulsalt till kanterna
  • Instruktioner

    1. Rör ihop pizzadegen. Knåda den noga. Låt jäsa 30 min
    2. Steg köttfärsen i olivolja. Krydda med salt, peppar, oregano och pesilja och vitlök efter smak. Om du använder älgfärs, ta lite extra olja i pannan för att undvika att det blir torrt.
    3. Blanda ingredienserna till tomatsåsen
    4. När degen är färdigjäst, baka ut den. Den ska räcka till två plåtar. Lägg på fyllning. Grädda mitt i ugnen 225 grade i 10 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben