Älgragu

Serverar: 5-6 portioner

God gryta i höst mörkret.

Ingredienser

  • 5-6 dl små skuret älgkött
  • 2-3 gula lökar
  • 200 g svamp
  • ½ grön paprika
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 3 msk mjöl
  • Soja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 dl grädde
  • 3 dl buljong
  • Instruktioner

    1. Skär det stekta köttet i små bitar. Skala och hacka löken. Slå av spadet från svampen. Hacka paprikan i små bitar.
    2. Lägg allt i en gryta, sikta över mjölet, rör om och slå på buljong. Tillsätt grädden och soja, salt och svartpeppar efter smak.
    3. Låt allt puttra på svag värme i ½ timme, späd med vätska om den känns tjock.
    4. Servera med ris, mos eller pasta. Och en grönsallad.
    5. Du kan ta ostek kött men då får du förlänga koktiden.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben