Älgsås

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 45 minuter

Älgfärssås till pasta eller pirog kanske

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 finhackad lök
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 riven morot ca 2dl
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1msk soja
  • 2dl crème fraiche
  • 1-2dl grädde
  • ½ köttbuljong tärning upplöst I 2dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk kryddad tomatpure´
  • Instruktioner

    1. Börja med att steka älgfärsen i rikligt med margarin ca 25g-50g beroende hur mycket vätska det blir i stekpannan (älgfärs är torrt). Tillsätt lök & vitlök stek vidare på ganska hög värme, ha nu i den rivna moroten å fräs på 1 till 2 minuter till sätt sedan salt, peppar & paprika pulver. Stek på igen i 1 till 2 min. Tillsätt soja. Låt det steka en stund tills det nästan inte finns någon vätska kvar. Häll i vattnet med den smälta buljongtärningen & låt det nu puttra lite. Ha nu i ketchup, chilisås & tomatpure´n rör om det ska va konsistens som murbruk fråga din man. Ha nu i krossade tomater & rör ihop tillsätt sedan crème fraiche & grädde samt redning för lite tyngre konsistens det gillar jag. Detta är ett gäng portioner å det är bara å frysa å värma i micron vid behov. Passar mycket bra med spagetti.
    2. Smaklig måltid!'

    Kommentarer (1)

    Cello79 1 februari 2011

    Jättegod älgfärssås som vi gärna tog lite mer av fast vi var mätta. Jag uteslöt grädden, tog kalvfond istället för köttbuljongen och gjorde en alldeles förträfflig "murbruks" blandning utan att fråga min man :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben