Älgsenapsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna senapsgryta är helt underbar. Måste provas!

Ingredienser

  • Ca 1 dl Gästabud "Slotts senap" stark-söt
  • 5dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 2 lökar
  • 2 tsk Collorit soja
  • 500 g Älg innanlår el. fransyska m.m
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i grytbitsaktiga tärningar, bryn dem. Ha över dem i en gryta, täck köttet med vatten. Lägg i buljongtärningarna. Koka under lock ca 45-60 min beroende på vad det är för kött och hur stora bitar det är. När det är ca 15 min kvar på köttet så ha i resterande ingredienser och rör om.
    2. Blir såsen för såsig så lägg i lite idealmjöl eller mörkt maizenamjöl.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben