2 paket älgskav eller skär själv tunna skivor från en halv frusen älgstek
2 msk smör
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2-3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk senap
4 port potatismos, hemlagat eller av pulver
Instruktioner
Ugn: 200 grader.
Bryn löken mjuk. Bryn sedan älgskavet under omrörning. Krydda och blanda ner grädde och senap. Låt det puttra några minuter.
Klicka eller spritsa potatismoset runt kanten på ett smort ugnssäkert fat. Lägg köttstuvningen i mitten.
Strö över ost och gratinera ca 10 minuter eller tills rätten är genomvarm och fått fin färg. Servera med lingon, gurka och en sallad.
Kommentarer (2)
fyran419 februari 2008
Hej
Har nu provat denna rätt.
Men jag bytte ut en lök mot purjo och Oatlys I mat istället för grädden. Och alltså bara ost på ca halva gratängen.. Sen hade vi renskav istället.. tog fram fel stek ur frysen..
Gjorde även egen hemgjord potatismos.. Åhh så gott.
Detta är muma.. supergott! Prova!
Hej Har nu provat denna rätt. Men jag bytte ut en lök mot purjo och Oatlys I mat istället för grädden. Och alltså bara ost på ca halva gratängen.. Sen hade vi renskav istället.. tog fram fel stek ur frysen.. Gjorde även egen hemgjord potatismos.. Åhh så gott. Detta är muma.. supergott! Prova!
Blanda gärna i kantareller då blir det mums.