Älgstek med äpple och lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kalorisnålt, men festligt gott.

Ingredienser

  • 1 liten knubbig benfri älgstek från ungdjur
  • 1 msk stekmargarin
  • Ett par gula lökar
  • Ett par syrliga äpplen
  • 0,5 - 1 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • curry
  • 1 skvätt grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn steken runt om. Skala äpplena och löken. Hacka mycket grovt och lägg ner dem i grytan. Salta och peppra och pudra över med curry. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. På med locket. När äpplena och löken nästan "smält" ner är steken färdig. Dags att tillsätta en skvätt grädde.
    2. Serveras med fördel tillsammans med potatis råstekt i ugn (ex.vis hasselbackspotatis). Rödvin är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 9 december 2007

    Idag har jag provar denna rätt. Var jättegod tycker jag..

    joeblack798 25 oktober 2008

    Här kommer en bild på älgsteken med äpplen,lök och curry! Mycket god1

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben