Änglapaj

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Helt suveränt god, dock egentligen ingen paj !

Ingredienser

  • 6 Äggvitor
  • 0,25 tsk salt
  • 3,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter färska bär eller 1 pkt frysta, tex. björnbär
  • Instruktioner

    1. Äggvitor och salt vispas hårt. Tillsätt hälften av sockret, lite i taget. Vispa. Vispa i resten av sockret + vaniljsockret och vinägern. Lägg smeten i smord liten långpanna eller lite större gratängform. Gör den högre på mitten. Grädda i 30 minuter i 150 grader och höj till 175 grader och grädda ytterligare 30 min (jag har 150 grader hela tiden, passar min ugn).
    2. Låt kallna. Vispa grädden, bred över och lägg bären i mönster på. Förvaras kallt 1-2 timmar innan den ätes.

    Kommentarer (1)

    rutgun 2 januari 2010

    Mycket mumsig paj,och dagen efter smakar den ju som bäst mmmmmmm....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben