Äppel-toscakaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god kaka som serveras med vispad grädde eller med vaniljsås.

Ingredienser

  • 1 hg margarin
  • 1 hg strösocker
  • 1ägg
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm
  • 3 äpplen
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl strösocker
  • 50 gr smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Rör ihop degen och tryck sedan ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant.
    2. Skala äpplen och skiva dem, lägg på kakdegen. Vispa ihop vaniljkrämen och häll den sedan över äpplena.
    3. Grädda ca 15 min i 175 grader. Rör under tiden ihop tosca smeten i en kastrull, låt den koka upp.
    4. Ta ut kakan och bred toscasmeten över kakan. Ställ in den i ugnen ca 10 min tils den fått fin färg.
    5. Servera med vispgrädde eller vaniljsås. God som efterrätt.

    Kommentarer (4)

    gudrunsm64 26 september 2009

    Hej igen! Jag lovade att höra av mig igen efter att jag bakat din Äppel-toscakaka. och det har jag gjort just i dag. Jag har bara ett ord att säga TOPPEN . Jag saknar ord.....Den här kommer att bli min/vår favorit. Den här äppelkakan år svårslagen.! Jag ger den hösta betyg och rekommenderar den till alla. En liten ändring gjorde jag för jag fick inte så fin färg på "toscan" så jag lade till några minuter med litet högre ugnstemperatur. Än en gång GRATTIS ! till ditt fina bidrag i Matklubben. Mvh Gudrun i Norrköping

    gullvis 31 oktober 2009

    Supergod. För att få fin färg på toscan höjde jag värmen till 225 grader och lade till ca 5 minuter extra. Toppenrecept. Tack. Gullvi i Varberg

    sh67 23 september 2010

    Gjorde den idag och den var jättegod! höjde ugnsvärmen till 225 grader på sista gräddningen ./Susanne

    cinahbg 10 augusti 2011

    Ska det vara smält margarin till degen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben