Äppel-won-tons med ingefärsmynta

Serverar: 4 portioner

Mycket gott och lite annorlunda!

Ingredienser

  • 4 skalade och finhackade äpple
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk kanel
  • 25 gr rumstempererat smör
  • 12 won-ton degplattor (10x10 cm)
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 msk hackad syltad ingefära
  • 5 dl frityrolja
  • 1/2 liter vaniljglass
  • Instruktioner

    Blanda äpplen, farinsocker, kanel och smör i en bunke. Fördela äpplesmeten på won-ton plattorna, ca 1 msk i mitten på varje. Forma till små knyten, 3 st till var och en. Blanda myntan och ingefäran genom att pressa dom till en formbar massa. Värm frityroljan till 180 gr i en stor kastrull med höga kanter. Fritera äppelknytena i oljan tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper. Forma ingefärsmyntan till 4 små "Wasabi-bollar", Servera won-tons varma med vaniljglass och ingefärsmyntan

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben