Äppelaioli

Serverar: 8 portioner

Twista till din Aioli med äpple!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk socker
  • 1 msk äppelmos
  • ½ dl färsk mejram
  • 3 röda äpplen
  • 2 dl majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva löken tunt och fräs den i rapsolja med koriander, spiskummin, gurkmeja och socker. Löken ska inte ta färg, bara bli glansig. Tillsätt äppelmos och låt lite av vätskan koka bort tills du har en tjock äppelchutney.
    2. Hacka ½ dl mejram, skala och tärna äpplena. Rör ihop allt med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben