Äppelfalu

Serverar: 4 portioner

Med äpple, purjolök och ost blir falukorven rena festmaten!!!

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 äpplen
  • 2 msk senap
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 8 rejäla skivor god ost
  • Instruktioner

    1. Skär korven lite snett så att du får stora fina skivor. Skär äpplena i tunna klyftor eller riv dem grovt. Blanda äpplen med senap och lök.
    2. Lägg ihop faluskivorna två och två med äppelröra emellan. Lägg i smord ugnsform. Täck med ostskivorna och grädda i 225 grader tills osten smält och fått fin färg, ca 15 minuter.
    3. Servera med ugnsbakade potatisklyftor och sallad.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben