Äppelfras

Serverar: 5-6 portioner

Enkelt, gott och festligt.

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 1/2-1 dl vatten
  • ca 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fras
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl mandel
  • 1 msk farinsocker
  • 1 1/2 tsk kanel
  • Vaniljkräm
  • Ca 4 dl vaniljkräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk ingefära, syltad och hackad
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka dem under lock tills de är mjuka och mosiga. Smaka av med socker och vaniljsocker. Låt moset kallna.
    2. Hacka mandeln ganska fint. Bryn havregryn och mandel i lite smör eller margarin. Tillsätt farinsocker och kanel. Låt det kallna.
    3. Gör vaniljkrämen, ca 4 dl, enligt förpackningens anvisningar. Vispa grädden till skum och finhacka ingefäran. Rör ner det i vaniljkrämen.
    4. Varva äppelmos, fras och vaniljkräm i 5-6 glas. Garnera eventuellt med kanel och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben