Äppelglögg

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Gör din egen glögg. Den här är inte så söt.

Ingredienser

  • 1 l torr äppelcider eller äppeljuice
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 3 stjärnanis
  • 3 kardemummakapslar eller 5 kärnor
  • 3 tsk citronsaft
  • 1 ½ - 2 dl calvados
  • 2 msk råsocker, ca
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • Instruktioner

    Häll cider eller juice i en kastrull. Tillsätt skivad ingefära, kanelstänger, stjärnanis och kardemumma kapslar och värm försiktigt utan att det kokar. Ta bort från plattan. Smaksätt med calvados, citronsaft och socker. Rör runt tills sockret löst sig och smaka av. Tvätta och skiva apelsinen och citronen. Lägg dem i en kanna och slå på den varma glöggen. Servera varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kak_tokan 13 december 2009

    receptet låter jättegott. Jag har bara en fråga, tror du det går att blanda ingredienserna och sedan ge bort det i en flaska?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben