Det är som gjort för glad förvåning när de här tvärrandiga godingarna dukas fram. Och kanel, vanilj och valnöt gör den fräscha äppelsmaken ännu finare.
Ingredienser
2 röda äpplen
2 gröna äpplen
1 citron
2 tsk smör
1 tsk malen kanel
4 msk kesella
Vaniljsocker
Garnering
4 kanelstänger
25 g valnötter, hackade
Malen kanel
Instruktioner
- Kärna ur äpplena med en urkärnare eller en liten vass kniv. Skär dem i skivor. Pressa över citronsaft. Hetta upp smör och kanel i en stekpanna och stek äppelskivorna på båda sidor tills de börjar mjukna.
- Varva skivorna till fyra "nya" randiga äpplen. Smaka av kesellan med vaniljsocker.
- Stick en kanelstång i varje äpple. Klicka ut lite kesella, strö över nöthack och dofta över kanel.
Kommentarer (0)