Äppelgoding

Serverar: 4 portioner

Det är som gjort för glad förvåning när de här tvärrandiga godingarna dukas fram. Och kanel, vanilj och valnöt gör den fräscha äppelsmaken ännu finare.

Ingredienser

  • 2 röda äpplen
  • 2 gröna äpplen
  • 1 citron
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk kesella
  • Vaniljsocker
  • Garnering
  • 4 kanelstänger
  • 25 g valnötter, hackade
  • Malen kanel
  • Instruktioner

    1. Kärna ur äpplena med en urkärnare eller en liten vass kniv. Skär dem i skivor. Pressa över citronsaft. Hetta upp smör och kanel i en stekpanna och stek äppelskivorna på båda sidor tills de börjar mjukna.
    2. Varva skivorna till fyra "nya" randiga äpplen. Smaka av kesellan med vaniljsocker.
    3. Stick en kanelstång i varje äpple. Klicka ut lite kesella, strö över nöthack och dofta över kanel.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben