Äppelkladdkaka

Serverar: 10-12 portioner

Saftig och ljuvligt god kladdkaka med rivna äpplen i.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 2-3 äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.
    3. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Låt kakan kallna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben