Äppel/kokoskaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Ännu ett recept som jag fått av en god vän som aldrig misslyckas i köket. En riktig höjdarkaka!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 5 dl skalade äppeltärningar = ca. 3- 4 normalstora äpplen
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • ¾ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker till kakan. Tillsätt äggen ett i taget. Rör om väl. Blanda kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ner växelvis med grädden i smeten. Häll i smord form. Grädda i 175 grader i 25 min.
    2. Skala äpplena och skär i små tärningar.
    3. Glasyr: Koka ihop smör, socker och kokosflingor. Ta av från värmen och tillsätt ägg och vaniljsocker.
    4. Ta ut den halvgräddade kakan (efter 25 min.) och lägg äppeltärningarna på kakan. Bred ut glasyren över kakan. Grädda i ytterligare 25 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben