Ännu ett recept som jag fått av en god vän som aldrig misslyckas i köket. En riktig höjdarkaka!
Ingredienser
75 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl grädde
2 tsk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
5 dl skalade äppeltärningar = ca. 3- 4 normalstora äpplen
Glasyr
75 g smör
¾ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl kokosflingor
1 msk smör till formen
2 msk ströbröd till formen
Instruktioner
- Vispa smör och socker till kakan. Tillsätt äggen ett i taget. Rör om väl.
Blanda kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ner växelvis med grädden i smeten. Häll i smord form.
Grädda i 175 grader i 25 min.
- Skala äpplena och skär i små tärningar.
- Glasyr:
Koka ihop smör, socker och kokosflingor. Ta av från värmen och tillsätt ägg och vaniljsocker.
- Ta ut den halvgräddade kakan (efter 25 min.) och lägg äppeltärningarna på kakan. Bred ut glasyren över kakan. Grädda i ytterligare 25 min.
Kommentarer (0)