Äppelkonfekt

Serverar: 50 portioner

Det är enklare än man kanske tror att göra gelékonfekt. De här äppelbitarna smälter i munnen och är lite syrliga i smaken. Ljuvliga och juliga godsaker av Johanna Westman - perfekt för både stora och små. Receptet är från hennes bok Julgodis!

Ingredienser

  • 3 dl osockrat äppelmos
  • Saften från 1 citron
  • 1 kanelstång
  • 5 dl strösocker
  • 4 msk flytande certo fruktpektin
  • Ca 2-3 dl extra strösocker tilll garnering
  • Instruktioner

    1. Tillbehör: En liten långpanna, ca 20 x 30 centimeter
    2. Lägg moset i en kastrull. Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång. Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om. Låt allt koka i 10 minuter, rör om då och då så att allt socker löser sig.
    3. Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter.
    4. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar.
    5. Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 centimeter stora.
    6. Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna. Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben