Dessertlasagne hör väl inte till vanligheterna. Men den här är supergod. Passar bäst efter en lätt middag då den är ganska mastig. Den kräver lite pyssel men det ä rdet väl värt.
Ingredienser
240 g förkokta lasagneplattor
Äppelfyllning
Ca 2½ dl äpplemos
3 msk farinsocker
2 tsk kanel
100 g grovhackade pekannötter
Gräddfyllning
250 g kesella gourmet eller philadelphiaost
3 msk farinsocker
3 ägg
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
Smuldegstäcke
60 g smör
8 skivor smulat grahamsbröd
1.25 dl socker
Instruktioner
- Lägg lasagnebladen i en stor skål. Häll över varmt vatten och låt stå i 10 minuter. Låt rinna av.
- Gör äppelfyllningen: Rör ihop äpplemoset med farinsocker och kanel, blanda väl. Rör ner pekannötterna och ställ åt sidan.
- Gör gräddfyllningen: Vispa kesella eller philadelphian vit och pösig med sockret. Vispa ner ägg, grädde och vaniljsockret. Ställ åt sidan.
- Gör smuldegstäcket: Smält smöret i en stekpanna. Rör ner brödsmulorna och fräs i 2-3 minuter tills de är knapriga och brynta. Tillsätt sockret och fräs ytterligare någon minut. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en låg lasagneform med smör. Täck bottnen med hälften av äpplefyllningen och lägg på ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av gräddfyllningen ovanpå och täck med ytterligare ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av smulorna ovanpå och täck med lasagneplattor igen.
- Gör om allt ytterligare en gång, fördela dock resten av smulorna direkt på gräddfyllningen. Grädda 35-40 minuter tills lasagnen fått fin färg. Låt stå ca 15 minuter före servering och servera varm med vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)