Äppelmarängpaj

Serverar: 6 portioner

Äpple, citron och mandelmassa är en fulländad kombination. Den här äppelpajen behöver ingen vaniljsås.

Ingredienser

  • 5 äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 msk smör till formen
  • Rivet skal från 1 citron
  • 100 g mandelmassa
  • 1 msk vatten
  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Koka skivorna mjuka i vatten och socker ca 4 min.
    3. Lägg äppelskivorna i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strössla över citronskal.
    4. Blanda mandelmassan med vattnet och fördela över äpplena.
    5. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Bre det över äpplena. Grädda i ugnen tills marängen har fått färg, 5–10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben