Äpple, citron och mandelmassa är en fulländad kombination. Den här äppelpajen behöver ingen vaniljsås.
Ingredienser
5 äpplen
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 msk smör till formen
Rivet skal från 1 citron
100 g mandelmassa
1 msk vatten
2 äggvitor
4 msk strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena. Koka skivorna mjuka i vatten och socker ca 4 min.
- Lägg äppelskivorna i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strössla över citronskal.
- Blanda mandelmassan med vattnet och fördela över äpplena.
- Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Bre det över äpplena. Grädda i ugnen tills marängen har fått färg, 5–10 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)