Äppelmuffins/äppelsnittar

Serverar: 15 portioner

Muffins som också kan bakas i en större form och skäras i bitar. Passar att äta som de är eller med en klick vaniljglass.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl flytande magarin eller smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl äppeljuice, koncentrerad
  • 2 msk ströbröd om du bakar i form
  • Äppelklyftor och kanel till dekoration (ca 3 äpplen)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Blanda försiktigt ner mjöl och bakpulver i smeten. Blanda ner äggen, ett i taget i smeten och slutligen äppeljuicen. Fördela smeten i muffinsformar med hjälp av matskedar. Bakar du i en större form smörjer du den först och bröar med ströbröd. Stick ner äppelklyftorna och strö över kanel. Grädda i 10 minuter för muffins och ca. 20 om det är i en större form

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben